- 1 pärlhöna La Belle de France (ca 1,5 kg)
- 2 gula lökar
- 600 g pumpa
- 1 sötpotatis
- 3 hackade vitlöksklyftor
- 400 g konserverade kastanjer
- 2 msk pumpafrö
- 1 knippe rosmarin och timjan
- salt och peppar
- vegetabilisk olja till fritering
Gör så här:
- Sätt ugnen på 180°C.
- Lägg pärlhönan i en ugnsform. Salta och peppra. Droppa över olja och tillsätt kryddörterna.
- Sätt in formen i ugnen och tillaga pärlhönan i ca 1 timme och 15 minuter. Ös hönan med skyn med jämna mellanrum.
- Förbered tillbehören under tiden: skala lökarna och skär dem i tjocka skivor, skiva pumpan och sötpotatisen.
- Hetta upp oljan till 160 °C i en hög kastrull. Fritera de skivade grönsakerna, vitlöken och kastanjerna. Låt rinna av på galler eller hushållspapper.
- Rosta pumpafröna i torr panna och strö dem över de friterade grönsakerna.
- Servera direkt.