- 1 pärlhöna La Belle de France
- 4 äpplen
- 200 g russin
- 10 torkade aprikoser
- 2 msk russin
- 2 msk hasselnötter
- 2 msk valnötter
- 3 msk honung
- 3 kanelstänger
- 3 stjärnanis
- 3 lagerblad
- 1 bit ingefära
- 1/2 tsk muskotnöt
- 2 msk vegetabilisk olja
- salt och peppar
Förberedelser: 15 minuter
Tillagning: 1 timme och 15 minuter
Gör så här:
- Sätt ugnen på 180 °C.
- Blanda honung, kryddor och olja i en skål.
- Lägg pärlhönan i en ugnsform.
- Droppa över blandningen av honung och kryddor.
- Häll 1 dl hett vatten i botten på formen.
- Salta och peppra. Lägg i lagerbladen.
- Tillaga i ugnen i 1 timme och 15 minuter. Ös hönan med såsen med jämna mellanrum.
- Skär under tiden äpplena och päronen i fyra klyftor. Kom ihåg att kärna ur dem. Tillsätt äpple och päron tillsammans med russin, hasselnötter, valnötter och torkad frukt till hönan 20 minuter innan koktiden är slut.
Låt hönan vila i skyn i 10 minuter före serveringen, så blir köttet mörare och saftigare.