- 1 pärlhöna La Belle de France
- 4 vitlöksklyftor med skal
- 1 timjankvist
- 3 msk olivolja
- 1 knippe salladslök i bitar
- 1 knippe små röda betor
- ½ grönkål i delar
- 2 dl vittvin
- Salt (fleur de sel)
- 2 krm piment d´Espelette (eller peppar)
- 1 msk honung
Gör så här
- Sätt ugnen på varmluft på 200 °C.
- Lägg pärlhöna i en ugnsform med timjan, vitlöksklyftor, salladslök, grönkål, rödbetor och vitt vin
- Pensla pärlhöna med olivolja och honung. Krydda med salt och piment d´Espelette eller peppar.
- Sätt in pärlhöna i ugnen och tillaga i ca 20 minuter.
- Sänk temperaturen till 180 °C.
- Vänd runt pärlhöna och grönsakerna med jämna mellanrum till dess att pärlhöna är klar
- Ta ut pärlhöna ur ugnen. Låt den vila under aluminiumpapper i ca 10 minuter före tranchering
- Servera med blancherade grönkålsblad och ugnsbaka potatis.
Hur vet du att pärlhönan är färdig? Kontrollera pärlhöna genom att vända på den, om det inte rinner ut något blod är fågeln färdig.