- 2 kycklingbröst La Belle de France
- 150 g hirs*
- 200 g färska bondbönor (eller frysta)
- 2 små färska lökar
- 1/3 knippe persilja
- Guérandesalt, peppar från kvarn
- 3 msk olivolja
- 1 citron
Förberedelse: 15 min.
Tillagning: 25 minuter
Gör så här:
- Hetta upp hirsen i en kastrull (gärna en sauteuse). Vänta tills hirsen börjar få färg och häll då på dubbla volymen kokande vatten. Lägg på lock och låt koka i 20 minuter på medelstark värme. Häll av hirsen, tillsätt 2 msk olivolja och citronsaft. Salta och peppra.
- Koka upp 7,5 dl vatten. Koka bönorna i vattnet i 10 minuter. Häll av vattnet.
- Skär tomaterna i små kuber och skiva löken tunt. Tillsätt detta samt den finhackade persiljan och bönorna till hirsen. Blanda.
- Lägg de hela kycklingbrösten i en stekpanna i 1 msk riktigt het olivolja. Bryn dem gyllenbruna på båda sidorna. Sänk sedan värmen och låt dem tillagas färdigt.
- Skiva kycklingbrösten och blanda dem med hirs och grönsaker.
- Ställ kallt före servering.
* Det går också att använda matvete eller, om man vill förkorta tillagningstiden, couscous, quinoa eller bulgur.