Taboulé med skivad kyckling och färska bondbönor

Tillagningstid: 40minuter
4 personer
  • 2 kycklingbröst La Belle de France
  • 150 g hirs*
  • 200 g färska bondbönor (eller frysta)
  • 2 små färska lökar
  • 1/3 knippe persilja
  • Guérandesalt, peppar från kvarn
  • 3 msk olivolja
  • 1 citron

Förberedelse: 15 min.

Tillagning: 25 minuter

Gör så här:

  • Hetta upp hirsen i en kastrull (gärna en sauteuse). Vänta tills hirsen börjar få färg och häll då på dubbla volymen kokande vatten. Lägg på lock och låt koka i 20 minuter på medelstark värme. Häll av hirsen, tillsätt 2 msk olivolja och citronsaft. Salta och peppra.
  • Koka upp 7,5 dl vatten. Koka bönorna i vattnet i 10 minuter. Häll av vattnet.
  • Skär tomaterna i små kuber och skiva löken tunt. Tillsätt detta samt den finhackade persiljan och bönorna till hirsen. Blanda.
  • Lägg de hela kycklingbrösten i en stekpanna i 1 msk riktigt het olivolja. Bryn dem gyllenbruna på båda sidorna. Sänk sedan värmen och låt dem tillagas färdigt.
  • Skiva kycklingbrösten och blanda dem med hirs och grönsaker.
  • Ställ kallt före servering.

* Det går också att använda matvete eller, om man vill förkorta tillagningstiden, couscous, quinoa eller bulgur.