- 12-16 La Belle de France eko gårdskycklingvingar
- ca 2 dl maizena
- ca ½ l rapsolja till fritering
- Ca 2 msk hackad vitlök
- Ca 2 msk hackad färsk ingefära
- 1 dl Hoisin sås
- ½ dl sherryvinäger
- ½ dl soja
- 1 msk råsocker
- 2 msk chilisås
- 1 tsk Five spice (kinesisk kryddblandning)
- 1 hård/omogen mango fintärnad
- 2 röd chili, urkärnad och finhackad
- 2 msk mangochutney
- ½ dl limesaft
- 1 tsk riven ingefära
- 2 msk kallpressad rapsolja
- ½ tsk sesamolja
- salt och svartpeppar
- 3 huvud Gemsallad nerplockad i blad
- 1 kruka koriander
- 3 lime skurna i klyftor
- Värm en djup kastrull med oljan till 160 grader
- Vänd ekokycklingvingarna i maizena och fritera dem ca 4-5 minuter. De skall inte få färg utan bara förtillagas. Lägg sedan upp dem på hushållspapper.
- Blanda ihop vitlök, ingefära, hoisinsås, sherryvinäger, soja, råsocker, chilisås och five spice i en kastrull och låt sjuda tills den börjar bli tjock.
- Lägg kycklingvingarna i en stor bunke och häll på bbq-såsen. Blanda runt väl så att alla vingarna får sås på sig.
- Värm ugnen på 220 grader. Lägg upp kycklingvingarna på en ugnsplåt och ställ i ugnen ca 20 minuter. Efter halva tiden bör man rör om så att de blir jämt tillagade.
- Blanda sedan mango, chili, mangochutney, limesaft, ingefära, rapsolja och sesamolja. Smaksätt med salt, peppar och ev mer limesaft.