Chinese bbq by Danyel Couet

4 personer
Kycklingen
  • 12-16 La Belle de France eko gårdskycklingvingar
  • ca 2 dl maizena
  • ca ½ l rapsolja till fritering
Sås
    • Ca 2 msk hackad vitlök
    • Ca 2 msk hackad färsk ingefära
    • 1 dl Hoisin sås
    • ½ dl sherryvinäger
    • ½ dl soja
    • 1 msk råsocker
    • 2 msk chilisås
    • 1 tsk Five spice (kinesisk kryddblandning)
    Sallad
    • 1 hård/omogen mango fintärnad
    • 2 röd chili, urkärnad och finhackad
    • 2 msk mangochutney
    • ½ dl limesaft
    • 1 tsk riven ingefära
    • 2 msk kallpressad rapsolja
    • ½ tsk sesamolja
    • salt och svartpeppar
    • 3 huvud Gemsallad nerplockad i blad
    • 1 kruka koriander
    • 3 lime skurna i klyftor
    1. Värm en djup kastrull med oljan till 160 grader
    2. Vänd ekokycklingvingarna i maizena och fritera dem ca 4-5 minuter. De skall inte få färg utan bara förtillagas. Lägg sedan upp dem på hushållspapper.
    3. Blanda ihop vitlök, ingefära, hoisinsås, sherryvinäger, soja, råsocker, chilisås och five spice i en kastrull och låt sjuda tills den börjar bli tjock.
    4. Lägg kycklingvingarna i en stor bunke och häll på bbq-såsen. Blanda runt väl så att alla vingarna får sås på sig.
    5. Värm ugnen på 220 grader. Lägg upp kycklingvingarna på en ugnsplåt och ställ i ugnen ca 20 minuter. Efter halva tiden bör man rör om så att de blir jämt tillagade.
    6. Blanda sedan mango, chili, mangochutney, limesaft, ingefära, rapsolja och sesamolja. Smaksätt med salt, peppar och ev mer limesaft.