Romescochicken by Danyel Couet

4 personer
Kycklingen
  • 4 ekologiska kycklingbröst La Belle de France
  • 2 tsk salt
  • 2 dl mandelmjölk, osötad
Salladen
  • 3 endiver, fint strimlade
  • ½ tsk chiliflakes
  • salt och svartpeppar
  • ½ citron
  • 1 msk rödvinsvinäger
  • olivolja till stekning + till mixning
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 röd paprika, urkärnad
  • 2 tomater, urkärnade
  • 1 röd chili, urkärnad
  • ca 1 dl skållad mandel
  1. Blanda havssalt och mandelmjölk. Lägg i kycklingen och låt ligga i ca 30 minuter.
  2. Ta upp kycklingen och torka den på hushållspapper. Stek den gyllene i en het stekpanna med hälften olja, hälften smör.
  3. Lägg upp på ugnsfast form och ställ i ugn på 120 grader i ca 15 minuter tills den är klar.
  4. Skölj paprika och tomat, skär dem i bitar. Skala och hacka vitlöken. finhacka chilin.
  5. Låt allt fräsa i 1 msk olja i en panna ca 5 min.
  6. Mixa mandeln fint i en matberedare. Tillsätt grönsaksfräset och 1 msk olja, mixa slätt. Tillsätt vinäger, smaksätt med salt och peppar.
  7. Lägg upp allt på tallrikar och toppa med endiven. Avsluta med chiliflakes, salt och peppar samt pressa några droppar citron över endiven.