- 4 ekologiska kycklingbröst La Belle de France
- 2 tsk salt
- 2 dl mandelmjölk, osötad
- 3 endiver, fint strimlade
- ½ tsk chiliflakes
- salt och svartpeppar
- ½ citron
- 1 msk rödvinsvinäger
- olivolja till stekning + till mixning
- 1 vitlöksklyfta
- 1 röd paprika, urkärnad
- 2 tomater, urkärnade
- 1 röd chili, urkärnad
- ca 1 dl skållad mandel
- Blanda havssalt och mandelmjölk. Lägg i kycklingen och låt ligga i ca 30 minuter.
- Ta upp kycklingen och torka den på hushållspapper. Stek den gyllene i en het stekpanna med hälften olja, hälften smör.
- Lägg upp på ugnsfast form och ställ i ugn på 120 grader i ca 15 minuter tills den är klar.
- Skölj paprika och tomat, skär dem i bitar. Skala och hacka vitlöken. finhacka chilin.
- Låt allt fräsa i 1 msk olja i en panna ca 5 min.
- Mixa mandeln fint i en matberedare. Tillsätt grönsaksfräset och 1 msk olja, mixa slätt. Tillsätt vinäger, smaksätt med salt och peppar.
- Lägg upp allt på tallrikar och toppa med endiven. Avsluta med chiliflakes, salt och peppar samt pressa några droppar citron över endiven.