Grekisk sallad by Danyel Couet

4 personer
Kycklingen
  • 4-6 La Belle de France majskycklinglårfiléer med skinn
  • salt och svartpeppar
Smaksättning
  • 2 msk färsk oregano, finhackad
  • 1 tsk färsk mejram, finhackad
  • 2 msk bladpersilja, finhackad
  • 1 vitlöksklyfta, pressad
  • ½ tsk chiliflakes
  • ½ dl citronsaft
  • ½ dl olivolja
Salladen
  • 3 skivor fetaost, bryts i bitar
  • 2 persikor, skivade
  • 1 knippe rädisor, halverade
  • 1 grön paprika, lättstekt och skuren i bitar
  • 1 röd paprika, lättstekt och skuren i bitar
  • 1 gul paprika, lättstekt och skuren i bitar
  • ½ gurka, skalad och skuren i bitar
  • 1-2 rödlökar, skivade
  • 1 näve bladspenat
  • 2 blad grönkål, rivna i småbitar
  • 1 dl urkärnade oliver
  1. Krydda majskycklingen och stek den hårt i en panna med olivolja. Kör färdigt den i ugn på 180 grader tills den är helt klar (ca 15 minuter)
  2. Blanda ihop en dressing på oregano, mejram, persilja. Vitlök, chili, citronsaft och olivolja
  3. Lägg alla grönsaker i en stor bunke och häll i dressingen. Smaksätt med salt och peppar.
  4. Lägg upp på ett fat. Skär kycklingen i mindre bitar och lägg på salladen. Toppa med fetaosten och servera.