- 4 st kycklingfiléer, La belle de France
- 2 dl olivolja
- 100 g rivna parmesanost
- 50 g bladspenat
- 50 g pinjenötter
- 100g bladpersilja
- 1 st vitlöksklyfta
- 4 st sylta rödlök
- 6 kvistar timjan
- Salt (fleur de sel) och peppar
Gör så här
- Lägg bladpersilja, hälften av bladspenaten, pinjenötter, vitlök, olivolja och salt i mixern
- Tillsätt den rivna parmesanosten
- Stek kycklingfilén gyllenbruna i olivolja tillsammans med timjan.
- Servera kycklingen med peston och resterna av bladspenaten. Vill man få en lite mer matig rätt är det gott att koka pasta och servera till. Garnera gärna tallriken med rödlök och några timjankvistar.
Peston kan sparas ca 1 vecka i kylen.
Nötallergi? Ersätt pinjenötterna med rostade solroskärnor så behöver du inte vara orolig för att orsaka någon allergisk reaktion.