- 1 hel La Belle de France Gårdskyckling
- 4 vitlöksklyftor, krossade
- 12 steklökar, skalade
- 10 vitpepparkorn, krossade
- 2 lagerblad
- 4 persiljestjälkar
- 1 kvist dragon
- 5 dl vitt torrt vin
- 2 msk olivolja till stekning
- 50 g smör till stekning
- 2 msk Dijonsenap
- ca 200g helt rökt sidfläsk skuren i cm- tjocka skivor
- 5-8 champinjoner
- 2 msk hackad bladpersilja
- 1 tsk hackad dragon
- 5 dl grädde
Danyel; ”den här rätten har jag skapat med inspiration av min pappas ”superkyckling” , en rätt som jag alltid lagade till min farmor när jag hälsade på henne i Paris”
- Stycka gårdskycklingen i 10 bitar. Brösten i 2, vingar för sig, låren i 2 och lägg i en bunke eller en plastpåse. Lägg i vitlök, steklökar, vitpeppar, lagerblad, persiljestjälkarna, dragonen och det vita vinet i kycklingen. Låt marinera över natten.
- Lyft upp gårdskycklingen ur marinaden och torka den. Hetta upp en stor, vid kastrull och bryn kycklingen och sidfläsket i olivoljan och smöret tills det har fått fin, mörk och gyllene färg. Lyft upp kycklingen och sidfläsket på en tallrik.
- Lägg i senapen i samma stekfett som kycklingen legat i och rör ut det. Häll i all marinad från gårdskycklingen och låt koka upp.
- Häll i grädden och lägg i gårdskyckling och sidfläsk och låt sjuda ca 20 minuter på svag värme. Kontrollera att gårdskycklingen är genomtillagad.
- Smaksätt med salt och peppar.
- Skiva champinjonerna och strö över grytan
- Strö över persiljan och dragonen.
- Servera med ris eller pressad potatis.