Blanda havssalt och mandelmjölk. Lägg i kycklingen och låt ligga i ca 30 minuter. Ta upp kycklingen och torka den på hushållspapper. Stek den gyllene i en het stekpanna med hälften olja, hälften smör. Lägg upp på ugnsfast form och ställ i ugn på 120 grader i ca 15 minuter tills den är klar. Koka […]
KYCKLING & SOJABÖNSHUMMUS by Danyel Couet
Krydda kycklingen med salt och peppar. Bryn dem i en stekpanna på bägge sidor. Lyft upp dem när dom är gyllene. Häll i citronskalet och citronsaften i pannan. Rör om så att allt kokas ur pannan. Lägg i kycklingbrösten med skinnsidan ner i citronvätskan och koka torrt. Lägg upp kyckling i en ugnsform och baka […]
CITRONKYCKLING & SÖTPOTATISOTTO by Danyel Couet
Krydda kycklingen med salt och peppar. Bryn dem i en stekpanna på bägge sidor. Lyft upp dem när dom är gyllene. Häll i citronskalet och citronsaften i pannan. Rör om så att allt kokas ur pannan. Lägg i kycklingbrösten med skinnsidan ner i citronvätskan och koka torrt. Lägg upp kyckling i en ugnsform och baka […]
VIETNAMESISKA KYCKLINGVINGAR by Danyel Couet
Bryn kycklingen i en het panna med majsolja Mixa alla ingredienserna till glacen Doppa kycklingvingarna i glacen och lägg upp på ett smörpapper på en ugnsform. Baka i ugn på 170 grader i ca 15 minuter. Servera överbliven sås till. Plocka små buketter av broccolin, skala stammen och skiva den så tunt som möjligt. Blanda […]
FALAFELDINNER by Danyel Couet
blanda ihop kryddorna till kycklingen och krydda låren runt om. Salta runt om. Bryn i het stekpanna och lägg upp på en plåt och ställ i ugn på 180 grader i ca 25 minuter. Ta ut kycklingen och skär den i skivor. Garnera med granatäppelkärnor, mynta- och korianderblad Falafel: Blötlägg kikärterna enligt anvisningen på förpackningen. […]
KRISPIGA VINGAR by Danyel Couet
Knäck äggen i en bunke och tillsätt fänkålsfrön, korianderfrön, chiliflakes, svartpeppar, salt och vispa ihop det kort. Lägg upp maizena och panko i två separata bunkar eller djupa skålar. Vänd kycklingvingarna i maizena först, sedan doppas de i äggsmeten och sist vänds dom i panko. Gör likadant med alla vingar. Hetta upp en stor kastrull […]
ROMESCOKYCKLING by Danyel Couet
Blanda havssalt och mandelmjölk. Lägg i kycklingen och låt ligga i ca 30 minuter. Ta upp kycklingen och torka den på hushållspapper. Stek den gyllene i en het stekpanna med hälften olja, hälften smör. Lägg upp på ugnsfast form och ställ i ugn på 120 grader i ca 15 minuter tills den är klar. Skölj […]
BURGER ITALIANO by Danyel Couet
salt och svartpeppar Gnid in kycklingen med olivoljan och salta och peppra. Blanda ihop citronskal, chili, gul lök, vitlök och persiljan. Fyll kycklingen med allt. Lägg upp på en ugnsplåt och ställ i ugn på 180 grader i ca 40 minuter. Höj sedan värmen till 220 grader och tillaga ytterligare 5-10 minuter så att den […]
HELGRILALLAD KYCKLING DIABLO by Danyel Couet
Förbered marinaden till kycklingen genom att blanda ihop vittvin, olivolja, vitlök, salt, råsocker och svartpeppar. Lägg kycklingen i en påse och häll marinaden över den. Knyt och ställ i kylen minst 3h (helst över natten) Blanda ihop kryddningen bestående av chiliflakes, paprikapulver, korianderfrön, kanel, kryddpeppar, nejlika och citronsyra. Ta upp kycklingen ur påsen och torka […]
PANZANELLA by Danyel Couet
Blanda ihop marinaden av chili, vitlök, timjan, dragon och olivolja Salta och peppra kycklingen ordentligt. Lägg den i marinaden och låt ligga i rumstemperatur ca 30 minuter. Hetta upp en stekpanna och bryn kycklingen i olivolja med skinnsidan ner tills den är gyllene. Vänd kycklingen och stek likadant på andra sidan. Lägg upp på en […]