Blanda ihop marinaden av chili, vitlök, timjan, dragon och olivolja Salta och peppra kycklingen ordentligt. Lägg den i marinaden och låt ligga i rumstemperatur ca 30 minuter. Hetta upp en stekpanna och bryn kycklingen i olivolja med skinnsidan ner tills den är gyllene. Vänd kycklingen och stek likadant på andra sidan. Lägg upp på en […]
Blanda ihop salt, socker och pepparmixen. Strö ut den på en plåt och lägg majskycklingbrösten med skinnet neråt. Låt ligga i 10-15 minuter Hetta upp en stekpanna och stek dem i olivolja tills de får en fin gyllene färg. Lägg upp på en ugnsplåt och ställ i ugn på 120 grader tills innertemperaturen är på […]
Sätt ugnen på 225 grader Smält smöret till kryddmixen i en kastrull. Tillsätt olivolja och samtliga kryddor. Fräs ca 2 minuter under omrörning. Låt svalna Skär fänkål och apelsin i klyftor. Lägg i en bunke tillsammans med kanelstängerna och pastis. Blanda. Fyll pärlhönan med apelsin och fänkålsblandningen och gnid in den med kryddmixen. Salta. Lägg […]
Skär pärlhönan i 10 bitar. Värm en kastrull med oljan. Bryn pärlhönan tills den fått en fin gyllene färg. Tillsätt potatis, ris, lök, vitlök, ingefära, morötter, chili och currypastan. Fortsätt fräsa i ca 5 minuter. Häll i hönsbuljong och kokosmjölk och låt sjuda i ca 20 minuter på svag värme. Tillsätt svamp, limeblad, citrongräs och […]
Sätt ugnen på 120 grader. Skär ut brösten från pärlhönan. Salta och peppra. Bryn dem ca 20 minuter på varje sida i het panna med olivolja. Lägg upp dem i en ugnsform. Skär lår och vingar i hälften. Salta och peppra. Krossa vitlöken. Grovstrimla purjolöken och halvera ev. svamparna om de är för stora. Bryn […]
Blanda alla ingredienser till kryddningen. Klipp upp pärlhönan i ryggen och fläk upp den. Gnid in den med kryddblandningen. Låt stå i kyl över natten. Grilla pärlhönan på medelhög temperatur under lock i ca 45 minuter tills den är klar. Mixa ihop alla ingredienser till bbq-såsen och sjud i ca 10 minuter. Kyl ned och servera […]
Mixa ihop alla ingredienser till marinaden i en matberedera. Gnid in pärlhönan med marinaden och låt stå minst 3 timmar (helst över natten) Ställ ugnen på 200 grader och tillaga pärlhönan i 25 minuter. Sänk sedan värmen till 160 grader och fortsätt tillagning i ca 25 minuter. Ta ut kycklingen och låt vila ca 10 […]
Danyel; ”Den här är en favorit bland barnen” Blanda ihop honung, chipotlepulver, korianderfrön, paprikapulver, spiskummin, kryddpeppar, olivolja och limesaft. Lägg de ekologiska kycklingbrösten i marinaden och låt ligga minst 2 timmar men helst över natten. Stek i het panna hastigt utan att de får för mycket färg. Lägg upp på en ugnsplåt och ställ in […]
Lägg kycklingbitarna i en bunke tillsammans med citronen, de krossade vitlöksklyftorna, olivoljan och rosmarinen. Salta och peppra Lägg upp på en ugnsplåt tillsammans med jordärtskockorna och ställ i ugn på 220 grader i ca 40-45 minuter, till kycklingen är klar. Rör ihop olivolja, vitlök, citronskal, citronsaft, salladslök, bladpersilja och chili. Vänd ner tomaterna och strö allting […]
Blanda ihop citronskal och senap till en smet. Fördela smeten på köttsidan på de ekologiska kycklinglårfiléerna. Lägg en bit vårlök på varje och rulla ihop. Bind ihop med ett snöre. Stek kycklingen hastigt i stekpanna och lägg upp på en ugnsplåt och ställ i ugn på 180 grader kör klart tills en innertemperatur på 70 […]